torstai 16. tammikuuta 2014

Tikkupullia ja vaaleanpunaisia muffinsseja

 
 
 
Juhlittiin mun synttäreitä luokkakavereiden kanssa. Synttärit oli pimeällä pihalla, jossa oli aarrerata, mutta oltiin myös sisällä näyttelemässä ja kisailemassa...Oli mukavat kemut! :D
Syötiin siellä näitä muffinsseja sekä tikkupullaa, joittenka ohjeet on alla. Kokeilkaapa molempia ohjeita, ja ainakin tuota tikkupullaa jos et ole vielä koskaan paistanut nuotiolla sitä herkkua. Tarjolla oli myös vaahtokarkkia, jota sai paistaa, sipsejä, keksejä ja karkkia.

SYNTTÄRIMUFFINSSIT

Näiden muffinien pohjan  ohje on Pihlan kotitalouskirjasta. Kuorrutteen kehittelimme itse. Tämä ohje on kiva, koska ei tarvitse käyttää vatkainta, mutta monta astiaa sotkeentuu.

Muffinien ohje 30kpl pikkumuffinssia:

3dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl tummaa kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1dl maitoa
1dl vettä
150g margariinia



Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota muffinivuoat esille. Sekoita sokeri, vahnäjauhot,leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään kulhossa. Sekoita kananmuna ja maito keskenään toisessa kulhossa. Kiehauta vesi ja margariini kattilassa. Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi. Jaa vuokiin. Paista 10-15 minuuttia.

Kuorruta, kunnes ovat vähän jäähtyneet.


Kuorrute: 
200g Voita
ripaus punaista elintarvikeväriä(jauhe)
n.300g tomusokeria( eli noin puoli paketillista)
loraus vettä
2tl vanilijacreemejauhetta

Sulata voi ja lisää sen verran tomusokeria, että täyte on sopivanpaksuista levitettäväksi. Sekoita joukkoon elintarvikeväri ja vanilijacreemejauhe.

Koristele

päälle: ranskanpastillit
nomparelleja

TIKKUPULLAT

Tikkupullan taikinaa emme tehneet itse, mutta tässä senkin ohje. Periaatteessa siis ihan tavallinen pullataikina, mutta kovempi, eli enemmän jauhoja. (Tämä taikina riittää isolle porukalle. Meitä oli n.30 syöjää)

1 litra vettä
2 tuorehiivapussia (22g)
1tl suolaa
3dl sokeria
4tl kaardemummaa
2tl kanelia
n.3litraa tai vähän alle
200g margariinia

Lämmitä vesi mikrossa 42 asteiseksi. Laita veden joukkoon ripaus vehnäjauhoja ja kuivahiivapussilliset. Sekoita suola, sokeri, vehnäjauhot ja sula rasva, sekä kaardemumma ja kaneli. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla 15 minuuttia. Tarkista, että taikina on aika kovaa. Jos taikina jää liian löysäksi, niin se paistettaessa tippuu nuotioon. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Ripottele taikinan päälle reilusti vehnäjauhoja, jottei se tartu sormiin. Ota palanen ja pyörittele se paksuksi pötköksi ja pyörittele taikina tikun päälle. Paista nuotiossa pyöritellen.

Kun olet paistanut, voit laittaa pullan sisälle hilloa ja kermavaahtoa, kuten me nyt teimme. Joskus laitamme pullan sisälle voita ja sokeria, mutta se on hyvää ilman täytteitäkin!


2 kommenttia:

  1. En voi kuin ihmetellä luovuuttasi ja taitojasi ruuanvalmistuksessa ja leivonnassa. Synttäritarjoilusi olivat varmaan mieleen jäävät!

    Tuula

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!