lauantai 25. tammikuuta 2014

Lepposan päivän lounas

 
Tänään on ollut leppoinen päivä: Luistelua, lautapeli ja hyvää ruokaa...Mukava, kun on vähän vähemmän pakkasta, ja aurinkokin pilkistelee. Näyttää se kevätkin tulevan :)
 
Teimme siis spagettia ja tomaatti- jauhelihakastiketta, sekä jälkkäriksi unelmatorttua.
Kastikkeen hyvän maun salaisuus taitaa olla siinä, että laitoimme siihen tuoretta purjoa ja tuoretta basilikaa, koska niitä sattui kotona olemaan. Kastike on siis omaa "käsialaamme":) Se on hyvä ja helppo kastike. Se käy myös perunoiden kastikkeeksi.
 
 
 
Kevättä ootellessa... 
 
 
 
'
 
Spagettia ja tomaatti- jauhelihakastiketta


Kastiketta tekemässä
 
 

 
 
 
Kääretortun rullaaminen
 
 Unelmatortun palanen
 
 
SPAGETTIKASTIKE
(8-10 annosta)
 
800g jauhelihaa
4dl sipulilla maustettua tomaattimurskaa
1dl vettä
kourallinen basilikaa
10 cm pilkottua purjoa
1tl pippurirouhetta
2tl jauhelihamaustetta
1tl suolaa
lihaliemikuutio
 
Ruskista jauheliha. Lisää tomaattimurska, vesi, sekä mausteet. Keitä  kastiketta hetken sekoitellen, ja jätä sitten kastike hautumaan liedelle yhdelle pisteelle.
 
SPAGETTI
 
Kiehauta vesi kattilassa, ja lisää haluamasi määrä spagettia.  Laita levy yhdelle pisteelle, sekoittaen välillä. ( spagettiin ei tarvitse lisätä suolaa sillä kastikkeessa on jo sitä.)
 
 

                                                                    UNELMATORTTU

                                                                         5 kananmunaa
                                                                         2 dl sokeria
                                                                         1,5 dl vehnäjauhoja
                                                                         0,5 dl perunajauhoja
                                                                         1,5 tl leivinjauhetta
                                                                         0,5 dl kaakaojauhetta
                    

 Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi valkeaksi vaahdoksi. Lisää muut aineet joukkoon.
 Kaada pellille ja paista 225 asteessa noin. 7min.

                                                                  
                                
                                                                         TÄYTE
                                                                        

                                                                     125g voita
                                                                     2 dl tomusokeria
                                                                     1 munan keltuainen
             
                 Vatkaa voi, sokeri ja keltuainen. Levitä kääretortun päälle ja rullaa kääretorttu.
                  Voit lisätä myös hilloa tortun väliin.




                                                                    

2 kommenttia:

  1. Kuvia katsellessa ruokahalu herää! Tuula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokahalu kasvoi minullakin ruokaa tehdessä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!