torstai 2. tammikuuta 2014

Hamppari

 
Teimme hamppareita...
 

 

    SÄMPYLÄT
 (hampurilaisen kannet)
 
 
 5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt (50g) tuorehiivaa
2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

Laita uuni 225 asteeseen

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva veteen ja sekoita.
Lisää joukkoon suola ja vähitellen   vehnäjauhot.
Lisää öljy ja vaivaa taikinaa kunnes taikina irtoaa reunoista ja käsistä. Peitä kulho leivinliinalla. Kohota taikina lämpimässä, vedottomassa paikassa 20-30 min.
Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle. Vaivaa vielä taikinaa, ja jaa taikina pötköihin. Jaa pötköt sopiviksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi. Paista n. 10- 15 minuuttia.
Kun ovat valmiita niin halkaise ja laita pihvi sekä muut haluamasi ainekset väliin.





 PIHVIT
 
1dl maustettua korppujauhoa
2 dl vettä tai ruokakermaa
1 kananmuna
n.400g jauhelihaa
 
 
Kaada korppujauho, neste sekä kananmuna kulhoon.
Anna turvota 10 min. Lisää jauheliha ja sekoita mureketaikinaksi.
Muotoile pyöreiksi, ja litistä. Paista uunissa 225 asteessa, 12-15 min.
Lisää hampurilaisen väliin.
 
 
 
  TÄYTTÄMINEN
 
 Laitoimme itse hampurilaisen väliin juustoa, tomaattia, kurkkua, pihvin, salaattia, hampurilaiskastiketta, ja ketsuppia, mutta voit itse täyttää hampparisi haluamillasi täytteillä.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!