perjantai 20. helmikuuta 2015

Hiihtoloma!

Viime postauksen otsikkona oli joululoma. Nyt voi laittaa otsikoksi hiihtoloma. Meillä alkoi loma siis tänään. Hiihto- ja joululoman välissä on ehtinyt tehdä kyllä kaikkea mahdollista. Nyt on kyllä aikakin laittaa uus postaus ja aateltiin että jos me laitettas tähän samaan nyt sitte joitaki erilaisia reseptejä.




Yks ilta ollan tehty hamppareita. Ei laita nyt kuitenkaan reseptiä tähän sillä ohje niihin taitaa löytyä jo aiemmista postauksista.

 
 
 
Tässä on pitsaa oikeen kunnon täytteillä. Tehtiin yks päivä pikkusten kans.
 
 
´Tarvitset
2 dl kädenlämpöistä vettä
20g tuorehiivaa
1tl suolaa
3rkl öljyä
5dl vehnäjauhoja
haluamasia pitsatäytteitä
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vähitellen osa jauhoista. Lorauta öljyä hiukan ja sen jälkeen lisää taas jauhoja. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista. Muotoile pellille, ja lisää pitsatäytteet. Paista 250 asteessa noin vartin ajan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaahtokarkit


 
 
Tää on kyllä meijän lemppari!
 Sain Kinuskikissan reseptikirjan joululahjaksi ja sieltä me bongattiin tämmönen herkku. Ihan innossaan sitten kokeiltiin, ja nehä onnistu!;) Kokeitiin viime viikolla tokan kerran eri maulla. Nää on aika monivaiheisia mutta loppujen lopuksi siltiki aika yksinkertaisia valmistettavia.
 
 
 
 
Ainekset
9 liivatelehteä
2 dl vettä
4 dl mansikkatomusokeria
1½ dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
3 valkuaista
2 tl vanilja-aromia
 
 
Vuoraa neliskanttinen reunallinen vuoka leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
 
 
 
 
 
 
Mittaa kattilaan vesi, mansikkatomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.
Kuumenna lastalla sekoittaen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista kun se saavuttaa 127 asteen lämmön.
 
 Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aiemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.
Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet ja vanilja-aromi.
 
Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista vielä kymmenen minuuttia.

 
Me emme tehneet karkkeja mansikkatomusokeriin ja sen takia lisäsimme tässä vaiheessa taikinaan punaista väriainetta ja kirsikan makuista aromia.
 
Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä seitsemän tuntia.


Leikkaa öljytyllä veitsellä ja pyörittele tomusokerissa.
 
 
 
 
Nauti!
 
 
 
Kaikille ihanaa hiihtolomaa!<3 
 
 
 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!