torstai 7. marraskuuta 2013

Myyjäisiin (lusikkaleipien, suklaa-mokkapiirakan ja sämpylöiden ohejeet)

Yhellä koululla oli myjäiset, tai oikeastaan kirpputori mutta me myimme siellä leipomisiamme. Leivoimme sinne lusikkaleipiä, sämpylöitä, riisi- popparisuklaita, suklaa- mokkapaloja, ja tuli sinne vähän popparipussejakin tehtyä. Lusikkaleivät olivat aika työläitä tehdä, mutta onhan se aivan sika hyviä. Sämpylät teimme ihan viime tingassa, joten ne olivat vielä lämpimiä, kun veimme ne myyntiin. Ne menivätkin kaupaksi kaikki, ennen kuin ehdimme nostella kaikkia pöydälle. Oli mukava myydä ja saatiin vähän shoppailuun rahaakin ;)


LUSIKKALEIVÄT
                    
SUKLAA- MOKKAPIIRAKKA


SÄMPYLÄT

 

  LUSIKKALEIVÄT


Tästä annoksesta tulee noin 80 puolikasta, eli 40 valmista lusikkaleipää.


Lusikkaleivät

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Väliin:
n. 1/2 dl aprikoosimarmelaadia

Pinnalle sokeria


Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
Laita astia jääkaappiin joksikin aikaa.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle aprikoosimarmeladia.
Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

ps. väliin voi aprikoosimarmelaadin sijasta laittaa vadelmamarmelaadia tai vaikka itse keitettyä paksua kinuskia.

SUKLAA-MOKKAPIIRAKKA

 
Tästä ohjeesta tuli 3 pyöreää suklaapiirakkaa. Teimme tämän kaksinkertaisena annoksena, joten saimme 6 pyöreää piirakkaa. (25cm halkaisija mitaltaan oleviin foliopohjiin)

Tarvitset

5 dl
vehnäjauhoja
 
3 dl
sokeria
 
3 tl
leivinjauhetta
 
3 tl
vaniljasokeria
 
1 dl
kaakaojauhetta
 
200 g
juoksevaa margariinia
 
4
munaa
 
3 dl
kuumaa vettä
 
KUORRUTUS
 
 
 
                 200g tomusokeria
 
3 rkl sulaa voita
1tl vanilijasokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
4-7 rkl vahvaa kahvia

 
           
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini. Sekoita joukkoon munat ja lisää lopuksi vesi.
Kaada vuokiin.

Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Kuorrutus:
Sekoita keskenään sokerit,voi ja kaakao. Lisää lopuksi kahvi kunnes kuorrutus on notkeaa.

Levitä kuorrutus ja ripottele päälle nonparelleja.
 
 



SÄMPYLÄT n.24kpl

 
 
 5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt (50g) tuorehiivaa
2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

Laita uuni 225 asteeseen

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva veteen ja sekoita.
Lisää joukkoon suola ja vähitellen   vehnäjauhot.
Lisää öljy ja vaivaa taikinaa kunnes taikina irtoaa reunoista ja käsistä. Peitä kulho leivinliinalla. Kohota taikina lämpimässä, vedottomassa paikassa 20-30 min.
Kaada taikina jauhoitutelle pöydälle. Vaivaa vielä taikinaa, ja jaa taikina pötköihin. Jaa pötköt sopiviksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi. Paista n. 10- 15 minuuttia.

 
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!