sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Bebet



Tämä taitaa olla lempiherkkuni (Pihla)! Pienet vaaleanpunaiset Bebet. Olen tehnyt nämä aiemmin, mutta vasta nyt laitan ohjeen  ja kuvan tänne.


Tämä ohje on kopioitu Kinuskikissan sivuilta
35-40 kappaletta

Pohja:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
3 ½ – 4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nonparelleja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna ja lopuksi jauhot n. 1 dl kerrallaan. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta tasainen pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille.


Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.
Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa. Älä kuitenkaan jäähdytä kylmäksi asti, silloin pohja murtuu helpommin, kun irrotat sitä vuoasta. Kannattaa painaa vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin. Näin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa voi hieman auttaa työntämällä yhdeltä reunalta cocktail-tikun pohjan ja vuoan väliin.


Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin, kunnes kiisseli on kylmää.

Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja

Säilytä bebe-leivokset jääkaapissa. Ne sopivat hyvin myös pakastettaviksi.

Ohjeen otin täältä
Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!