Tämän kakkuohjeen olen itse keksinyt. Kakku sopii juuri niille jotka pitävät salmiakista.
5 liivatelehteä
5 dl creme vanillaa( eli kaksi purkkia)
2dl rahkaa
2,5dl apteekin salmiakki - mixer ( pullosta kuva alempana)
1, 5dl turkinpippurirouhetta
loraus sitruunamehua
KORISTEEKSI
Kourallinen noitapillejä
kovettuvaa lakritsikastiketta
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota creme vanillaa. Sekoita joukkoon kaikkii muut paitsi liivatelehdet. Lämmitä mikrossa 0,5 dl vettä ja loraus sitruunamehua. Nosta liivatteet kylmästä vedestä, ja purista ylimääräiset vedet pois. Lisää ne sitten kuumaan veteen, jonka jälkeen voit lämmitää niitä vielä hetken mikrossa.Muista tarkistaa haarukalla ovatko liivatteet varmasti sulaneet. Sen jälkeen lisää liivate-vesi muoden aineiden joukkoon vatkaten. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla, ja kaada sitten taikina vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli, tai pakasta kakku. Lisää koristeet vasta hieman ennen tarjoilua.
Tämä kakku oli siis synttäreille. Siellä oli tarjolla myös täytettyjä patonkeja, sipsejä, vaahtokarkkeja, sekä minttusuklaakakku jonka äiti oli tehnyt ja minä koristellut. Pihla hoiti patonkipöydän.
Kakku oli todella hyvää niiden mielestä, jotka rakastavat salmiakkia, mutta kakun ulkonäkö ei ollut mitenkään houkuttelevin, sillä väri on harmahtava. Ensi kerralla aion laittaa reunoille marsipaania, tai lakumattoa.
Terveisin: Viena
5 dl creme vanillaa( eli kaksi purkkia)
2dl rahkaa
2,5dl apteekin salmiakki - mixer ( pullosta kuva alempana)
1, 5dl turkinpippurirouhetta
loraus sitruunamehua
KORISTEEKSI
Kourallinen noitapillejä
kovettuvaa lakritsikastiketta
Tämä on siis apteekin salmiakkipullo.
Tämä kakku oli siis synttäreille. Siellä oli tarjolla myös täytettyjä patonkeja, sipsejä, vaahtokarkkeja, sekä minttusuklaakakku jonka äiti oli tehnyt ja minä koristellut. Pihla hoiti patonkipöydän.
Kakku oli todella hyvää niiden mielestä, jotka rakastavat salmiakkia, mutta kakun ulkonäkö ei ollut mitenkään houkuttelevin, sillä väri on harmahtava. Ensi kerralla aion laittaa reunoille marsipaania, tai lakumattoa.
Terveisin: Viena
Tämä oli älyttömän hyvää!
VastaaPoistaVoihan salmiakki :) Ainoa karkki, josta olen ikinä pitänyt. Ei voi kakkukaan olla pahaa!
VastaaPoistaSalmiakki on kyllä hyvää! Ainoa huono puoli on että olen karkkilakossa... Mutta kakku taitaa korvata karkin, sillä ainakin minulle maistui.
PoistaTosi hauska kakku! :) t. salmiakkifani
VastaaPoistaKäykäähän ilmoittamassa kakku Unelmakakku-kilpailuun niin voitte päästä Pariisiin herkuttelemaan! :)
http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/