lauantai 23. marraskuuta 2013

Joulutortut itse tehdystä taikinasta

 
Tehtiin koulussa köksän tunnilla itse tehdystä taikinasta joulutorttuja ja pipareita. Innostuin sitten kotonakin tekemään joulutorttuja.
 
 
 



  
                                                                    
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250g voita
1 prk maitorahkaa   

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Nypi rasva sormilla jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi.
Lisää maitorahka ja sekoita kunnolla tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.

Laita uuni 225 asteeseen.
Jaa taikina kolmeen osaan.
Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulle pöydälle.
Leikkaa muotilla taikinasta neliöitä ja taita tortun muotoon. Lisää tortun keskelle  luumuumarmelaadia ja voitele sakaraat kananmunalla.
Paista 10-15 min.
Taikinasta tulee n. 24 kpl.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!