sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pannukakkurulla ja kinuskikarpalot

Pannukakkpohja

Pannukakkurulla valmiina
 
pikkusiskokaksoset halusivat auttaa salaatin teossa.

 
 
Valmis annos
 
Jälkkäri 
 
 
Tämä ateriakokonaisuus on muodostunut meille perinteeksi, kun saamme vieraita kauempaa. Tätä on tarjottu sukulaisille ja muille yövieraille iltapalaksi. Kun saimme viime kesänä vieraita Saksasta ja Ameriikasta, tätä tarjosimme heille ensimmäiseksi ruoaksi.
 
Pannukakkurullan ohjeen olemme saaneet ystävämme äidiltä, mutta olemme hieman muokanneet sitä. Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen kuuluu kermaviili, mutta me käytämme smetaanaa. Me lisäämme täytteeseen myös tomaattia, paprikaa ja purjoa.
 
PANNUKAKKURULLA
Pohja:
 
3 munaa
5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
 
 
Täyte:
 
400 g jauhelihaa
2 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippurirouhetta
1 tomaatti
n.10cm pätkä purjoa
1/2 paprikaa
3 dl smetanaa,tai kermaviiliä
 
Sekoita pannukakkupohjan ainekset keskenään ja laita uuniin. Paista 225 asteessa, n.15-20 min.
 
Ruskista ja mausta jauheliha, lisää jauhelihaan pilkottuina , tomaatti, purjo, sekä paprika.Lisää joukkoon smetana, tai kermaviili ja sekoita. Laita täyte paistetun pannukakkupohjan päälle, ja kääri rullalle.Tarjoa salaatin kanssa.
 
 
KINUSKIKARPALOT
helppo ja nopea, paitsi karpalonpoiminta ;)
 
Kävimme suolla karpaloa poimimassa, ja saimme sitä sen verran, että jokaiselle tuli herkullinen jälkiruoka-annos.
 
Kinuskikarpalo-ohje
(1 jälkiruoka-annos)
0,5 dl karpaloa
0,5 dl kaupan kinuskikastiketta
   1 leipäjuustoviipale
 
Laita ensin jälkiruoka-astiaan puolet kinuskikastikkeen määrästä, ja sen jälkeen karpalot. Lisää sitten vielä loput kinuskikastikkeesta karpaloiden päälle. Lisää leipäjuustoviipale kinuskikarpaloiden päälle
 

3 kommenttia:

  1. Ai että...herkullisen näköistä! Tulkaapa joskus ouluun kokkaileen ;)

    VastaaPoista
  2. Noi teidän siskot on nii ihanii!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!