tiistai 30. syyskuuta 2014

Eläinsämpylät

Leivottiin pikkusten kanssa tämmösiä eläinsämpyläitä, joidenka on suuhun sitten laitettiin keitetty nakki.
Sämpylät:

 5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt (50g) tuorehiivaa
2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

Laita uuni 225 asteeseen

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva veteen ja sekoita.
Lisää joukkoon suola ja vähitellen   vehnäjauhot.
Lisää öljy ja vaivaa taikinaa kunnes taikina irtoaa reunoista ja käsistä. Peitä kulho leivinliinalla. Kohota taikina lämpimässä, vedottomassa paikassa 20-30 min.
Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle. Vaivaa vielä taikinaa, ja jaa taikina pötköihin. Jaa pötköt sopiviksi paloiksi ja muotoile taikinan palasista erilasten eläinten päitä. Lisää rusinat silmiksi.  Paista n. 10- 15 minuuttia.
Kun sämpylät ovat valmiita niin halkaise suun kohdalta ja lisää väliin keitetty nakki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!