tiistai 5. marraskuuta 2013

Ateria viikonloppuvieraille

                                                         
Meillä oli viikonloppuvieraina ystäväperhe kylässä. Teimme kavereidemme kanssa meidän ja heidän perheille kolmen ruokalajin päivällisen. Iso, mutta mukava urakka! Äidit hoitelivat tiskit:)

Reseptit päivitämme myöhemmin.
                                                         

Porkkanakeitto kaalisydämellä


Kinkkupatonki

                                                                          Lohifilee

Valmis annos
 
Suklaaherkku
 

OHJEET

 
 PORKKANAKEITTO

                                                                 500 g porkkanoita
                                                                 10cm pätkä purjoa
                                                                 1 valkosipulinkynsi
                                                                 0,5dl vettä
                                                                 1 dl ruokakermaa
                                                                 timjamia, sipulirouhetta
                                                                 mustapippuria
                                                                 suolaa



Kuori ja pilko pestyt porkkanat sekä sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa purjo todella pieniksi paloiksi. Kuumenna liemi ja lisää joukkoon kasvikset. Keitä n.20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää kerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää halutessasi vielä tuoreita yrttejä keiton joukkoon.
 
 
 
KINKKUPATONKI
 
2,5 dl vettä
6g kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 5-7 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
n.20 siivua meetvurstia
 
 
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.(42astetta)
Lisää kuivahiiva veteen pienen jauhomäärän kanssa.
Sekoittele. Lisää sokeri ja vähitellen 2 dl vehnäjauhoja.
Sekoita taikinaa voimakkaasti puuhaarukalla. Kohota taikinaa liinan alla n. 5 min.
Lisää loppuja vehnäjauhoja kädella  vaivaten, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta.
 
Laske taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli levyt neliön muotoisiksi.
Lisää meetvurstin palasia niin että  lähes koko taikinaneliö peityy niistä.
Rullaa taikina patongin kulmasta kulmaan.
Laita patongit pellille liinan alle. Kohota patonkeja n. 10 min. Pane uuni 225 asteeseen.
Paista patonkeja n. 15 min.
 
 
 
 
LOHIFILEE JA PERUNAMUUSI
 
(kymmenelle)
 
 
Suolaa lohifilee ja voit laittaa myös muita mausteita halutessasi.
Paista 225 asteessa, n. 1 tunti.
 
PERUNAMUUSI
 
15 perunaa
2 tl suolaa
0,5 dl maitoa
200g voita
 
 
Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä. Kun perunat ovat pehmeitä, vatkaa niitä  sähkövatkaimella ja lisää voi, suola, sekä maito.
 
 
 
 
 
 
 


 
 

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!