torstai 16. tammikuuta 2014

Kinkkupiirakkaa

Äiti lupas liput Vaasaan, ku leivottiin vauvailtaan...

Pohjan ohje kotitaloustaito 7-9 kirjasta, paitsi veden sijaan käytimme rahkaa. Täytteen kehittelimme itse.







 
 





Pohja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
0,5dl rahkaa

Täyte
2dl ruokakermaa (laktoositon)
50g ruohosipulituorejuustoa
1muna
150g kinkkukuutioita
tuoretta basilikaa
tuoretta ruohosipulia
keltaista paprikaa pilkottuna( yksi neljäsosa paprikaa)
tomaattirenkaita( yksi tomaatti)
100gjuustoraastetta

Laita uuni 200 asteeseen.
Voitele vuoka. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään.
Nypi margariini sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita joukkoon. Painele taikina vuokaan ja vähän reunoillekin.

Täyte
Sekoita kulhossa ruokakerma, tuorejuusto ja munat keskenään. Lisää kinkkukuutiot joukkoon.
Pilko paprika,basilikan lehdet ja ruohosipulit ja heitä joukkoon. Kaada seos taikinapohjan päälle. Pilko tomaatti renkaiksi ja laita päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista.
paista 30-40 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!