maanantai 9. joulukuuta 2013

Arkiateria


 
Teimme yhtenä päivänä ruoaksi lihapullia ja perunamuusia. Pikkusiskot olivat kaverina pyörittelemässä lihapullia. Jälkkäriksi teimme marjahyytelöä. Pihlan koulun kotsan tunnilla oli tehty samaa jälkkäriä. Nyt siis opettelimme hyytelösokerin käytön.
 
 
Reseptit
 
Lihapullat teimme Meiran valmiiksi maustetusta korppujauhoseoksesta. Ohjeen otimme paketin takaa.
 
 
LIHAPULLAT
 
1dl maustettua korppujauhoa
2 dl vettä tai ruokakermaa
1 kananmuna
n.400g jauhelihaa
 
 
Kaada korppujauho, neste sekä kananmuna kulhoon.
Anna turvota 10 min. Lisää jauheliha ja sekoita mureketaikinaksi.
Muotoile pyöreiksi, ja paista uunnissa 225 asteessa, 12-15 min.
 
 
 
PERUNAMUUSI
 
 
15 perunaa
2 tl suolaa
0,5 dl maitoa
200g voita
 
 
Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä. Kun perunat ovat pehmeitä, vatkaa niitä  sähkövatkaimella ja lisää voi, suola, sekä maito.
 
 
 
MARJAHYYTELÖ
(6 annosta)
 
6 dl marjoja
5-6 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
 
Jaa marjat annosmaljoihin. Kiehauta sitten vesi kattilassa.
Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu.
Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle, ja hyydytä hetki. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoiua.
Voit lisätä hieman mehua veden joukkoon. Näin saat kauniin värin hyytelöön :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!