Suklaanhimo yllätti taas, joten täytyi alkaa leipomaan. Perinteiseen reseptiin lisäsimme pähkinärouhetta sekä mariannerakeita murskattuna. Niistä tuli aika hyviä:). Ehkä ensi kerralla teemme tupla-annoksen.
Tässä oma reseptimme:
150g tummaa suklaata
150g voita
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl vaniliasokeria
1dl mantelirouhetta
1dl mariannerakeita (murskattuna)
0,5 dl pähkinärouhetta
Pilko suklaat kattilaan. Laita voi joukkoon. Sulata pienellä lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes suklaa sekä voi on sulanut. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset.
Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jolle hyvä koko on noin. 15x30cm.
Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta jähmettynyt ja saanut hiukan väriä.
Anna jäähtyä hetken, leikkaa pieniksi paloiksi.
Ohje on hellapoliisikirjasta, lisäsimme vain mariannekarkit.
Njam!
VastaaPoista