perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulutoffee




                                                            
                                                                    Joulutoffeen ohje:



                                                             
200g voita
4d vispikermaa
4dl sokeria
2dl siirappia
1tl inkivääri
½dl kuivatettuja omenan palasia
½dl rusinoita (voi pilkkoa)
ripaus kuivatettuja mintunlehti

Mittaa kaikki aineen kattilaan,
paitsi omenat, rusinat ja mintunlehdet
Nosta kattila liedelle ja anna lämmetä
täydellä teholla. Sekoita samalla.
Kun seos kiehuu, pienennä lämpöä.
Anna seoksen kiehua kuplien n. 30 min.
sekoita samalla, kunnes seos irtoaa reunoilta.
Voit tehdä kuulakokeen tarkastaaksesi onko
seos jo valmis. Kuulakoe: laske lasiin kylmää
vettä ja tiput veteen muutama toffee pisara.
Jos toffee jähmettyy kylmässä vedessä
muotoiltavaksi palloksi, seos on valmista.
Lisää seokseen hedelmät.
Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun
vuokaan joka kestää toffeen kuumuutta ja on n. 30 x 25cm.
Anna jähmettyä huoneenlämmössä, niin kauan,
että seos on jähmettynyt.
Voit leikata haluamasi kokoisia paloja toffeelevystä.
Pinnalle voi raastaa esim. valkosuklaata!

Vinkki ensivuoden joululahjaksi ystävälle! :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!